Potrivit reprezentantilor companiei, in 2005 Baxi a inregistrat o cifra de afaceri de 7,8 milioane euro, in crestere cu 34% fata de anul precedent. “In conditiile actuale, noua tinta pentru 2006 este de opt milioane euro”, a declarat pentru Rompres directorul general al Baxi Romania, Sever Scarlat.

Si vanzarile companiei au crescut, in pofida tendintei de stagnare a pietei din ultimii doi ani. Astfel, in prima jumatate a anului 2006 compania a comercializat prin partenerii sai aproximativ 5.300 de unitati, in crestere cu 18 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost vandute circa 4.500 de centrale termice.

La nivelul intregului an 2005, Baxi Romania a vandut 15.750 de unitati, iar pentru 2006 reprezentantii companiei estimeaza sa ajunga la circa 16.000 unitati vandute. “Baxi a atins anul trecut o cota de piata de aproximativ 11 la suta, iar pentru 2006 preconizam o crestere de 1-2 puncte procentuale”, a precizat Sever Scarlat.

In afara de centrale termice murale pe gaz Baxi si Westen, precum si de centrale termice in condensare Baxi, compania mai comercializeaza si sisteme de teava si fitinguri Uponor, tancuri de acumulare si elemente de automatizare pentru centrale termice. De asemenea, vinde cu succes si modelele Quasar si Pulsar (sub brandul Westen) si Eco 3 Compact (sub brandul Baxi).

Baxi Romania este singurul furnizor de pe piata autohtona de profil care ofera clientilor sai opt ani de garantie pentru toate produsele din gama centralelor murale Baxi, perioada care reprezinta durata medie de viata a unei centrale termice.

Compania se situeaza pe locul trei pe piata termotehnica autohnona, comercializand produse importate din Italia, unde se afla si fabrica Baxi Group. Fabrica producatoare de centrale murale deserveste toata Europa, Rusia, Turcia si o parte din America de Nord.