Compania Sodexo, care tipareste tichele Gusto, va emite tichete de masa in format electronic, dupa ce compania va fi autorizata pentru aceasta activitate de catre Ministerul Finantelor Publice. Tichetele de masa electronice vor circula in paralel cu tichetele de masa de hartie.

Principii generale privind tichetele de masa in format electronic: (Aici, despre tot ce trebuie sa stii despre tichetele de masa electronice)

1. Tichetele de masa electronice sunt carduri dedicate exclusiv alocatiei individuale de hrana a angajatilor;
2. Angajatorii pot opta fie pentru acordarea tichetelor de masa pe hartie, fie pe suport card;

3. Tichetele de masa pe card vor putea fi utilizate numai in acele unitati de alimentatie publica echipate sa accepte carduri si care au contracte incheiate cu unitatile emitente. Sodexo va face toate eforturile pentru a oferi cea mai mare retea de afiliere pentru tichetele de masa indiferent de suportul pe care sunt emise, asa cum a reusit in ultimii 16 de ani de cand emite in Romania;
4. Cardurile pe care vor fi virate sumele aferente tichetelor de masa nu sunt carduri bancare;

5. Nu este permisa alimentarea cardului de tichete de masa cu alte sume;
6. Nu este permisa retragerea de numerar de pe cardurile de tichete de masa;

Citeste si:
Iohannis a promulgat legea privind majorarea tichetelor de masă
Iohannis a promulgat legea...

7. Sumele cu care sunt alimentate cardurile de masa vor avea aceeasi perioada de validitate ca si tichetele de masa pe suport hartie. Concret: un tichet de masa emis pana la 31 octombrie a unui an calendaristic poate fi utilizat pana la data de 31 decembrie a anului de emitere, in timp ce un tichet de masa emis incepand cu 1 noiembrie a unui an poate fi utilizat pana la data de 31 decembrie a anului urmator emiterii;
8. Valoarea nominala a tichetelor de masa indiferent de suport este in prezent de 9,35 lei. Aceasta valoare este revizita periodic de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

"La nivel global, grupul Sodexo emite 65%-70% din volumele sale pe carduri si ne asteptam ca tichetele de masa in format electronic sa se bucure de succes si in Romania. Sodexo face astfel toate demersurile pentru a oferi in continuare cea mai mare retea de afiliere atat pentru tichetele de masa pe suport de hartie, cat si pentru cele emise pe card", declara Jean Istasse, CEO Sodexo Romania.

Grupul Sodexo este prezent in Romania din 1998, iar astazi numara 630 de angajati. In 2013, compania de tichete a avut o cifra de afaceri neta de aproape 5,2 milioane euro (23 de milioane de lei) si pierderi de peste 485.000 euro (2,2 milioane de lei).

Compania concureaza pe piata tichetelor de masa si tichetelor cadou cu companiile Edenred si Up (fosta Cheque Dejeuner).

Citeste si:
Cum a transformat digitalizarea piata tichetelor de masa?
Elena Pap, Up Romania, despre...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Romanii incep sa se ingramadeasca la sala: 7card a ajuns la 100.000 de clienti
Setari Cookie-uri