Cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, vrea sa-si extinda capacitatea de productie, printre tarile luate in calcul in acest sens numarandu-se Romania si Croatia, precum si unele state din Asia si America, transmite Reuters.

PGNiG intentioneaza sa profite de preturile scazute la gaz si petrol si sa-si extinda operatiunile de explorare a gazelor in afara Poloniei, vizand achizitii in mai multe parti ale lumii. Compania poloneza, care conduce operatiuni de explorare a gazului de sist in Polonia, planuieste sa cheltuiasca aproximativ 2 miliarde de zloti (530 de miliarde de dolari) pentru explorarea si exploatarea gazului in acest an, scrie Mediafax.

"Analizam mai multe achizitii in Europa, in special in Marea Nordului", a declarat Zbigniew Skrzypkiewicz, directorul diviziei de explorari si exploatari a PGNiG, pentru cotidianul Parkiet. In afara Europei, compania poloneza de stat din domeniul energiei analizeaza posibilitatea extinderii in Statele Unite ale Americii, Canada, Arabia Saudita, Oman sau Pakistan.

PGNiG vizeaza cresterea productiei zilnice de gaze naturale cu 67%, la 150.000 de barili echivalent petrol, pana in 2022. PGNiG este cel mai mare distribuitor de gaze din Polonia si cea mai importanta companie poloneza in domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi.

Sursa foto: Flickr/Steven Depolo

Citeste si:
Romania, Ungaria si Slovacia, cea mai ridicata inflatie din UE
Romania, Ungaria si Slovacia,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ludovic Orban: Salariul minim pe economie va creste