Piata romaneasca a imprimantelor va inregistra anul acesta o crestere cu 10%, de la 83 milioane de dolari in 2014, in timp ce numarul de unitati vandute va avansa cu 5-6%, de la 250.000 la 265.000, estimeaza compania de cercetare IDC.

"Estimarea IDC privind piata imprimantelor din Romania arata ca, valoric, acest sector va creste cu 10%, de la 83 milioane dolari in 2014 la 89 de milioane dolari in acest an. Ca numar de unitati, cifrele IDC indica un avans de 5-6%, de la 250.000 la 265.000", a declarat Simona Decuseara, directorul de vanzari si marketing al Epson Romania si Bulgaria. Ea a spus ca in acest an, la fel ca si in 2014, utilizatorii vor decide sa cumpere echipa-mente mai scumpe, dar cu un cost de exploatare mai mic, comportament care va avea ca efect avansul pietei de imprimante mai mult valoric, decat cantitativ, noteaza Mediafax.

Anul trecut, segmentul impriman¬te¬lor cu jet de cerneala a scazut ca numar de unitati cu 10%, dar a crescut cu 10% ca valoare, potrivit reprezentantului Epson. "Utilizatorii au tendinta sa cumpere pro¬du¬se mai scumpe, cu mai multe carac¬teristici inglobate, dar care au un cost de exploa¬¬tare mai bun. Ei sunt dispusi sa plateasca un cost initial mai mare, urmand ca pe parcursul utilizarii costul consu¬mabilelor sa fie unul mic, astfel incat sa poata avea un cost de exploa¬tare foarte bun", a spus Decuseara.

Intrebata de evolutia afacerilor Epson in Romania, Decuseara a aratat ca obiectivele propuse au fost atinse.
"Ne-am propus o crestere de 10% si cifrele arata ca ne-an atins acest obiectiv. Pentru acest an, tinta propusa este cresterea vanzarilor in ritmul pietei, de 10%", a afirmat seful Epson Romania si Bulgaria. Epson are in Romania sapte importatori si circa 300 de parteneri, prin intermediul carora produsele companiei japoneze sunt comercializate pe piata.

Biroul reprezentantiv al Epson in Romania are in prezent o echipa de opt persoane. Romania contribuie cu aproximativ 12% din cifra de afaceri a companiei in Europa de Est. Celelalte tari din regiune in care Epson activeaza sunt Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si tarile baltice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri