Doctorul Flavius Bajan, directorul spitalului privat Muntenia Hospital din Pitesti, finantat aproape integral de SIF Muntenia, spune ca fenomenul migrarii medicilor este doar un efect al unui cumul de probleme majore ale sistemului medical din Romania, care se confrunta cu dificultati semnificative in ceea ce priveste finantarea, in timp ce sectorul privat sufera si de o lipsa acuta de coerenta in reglementari.

Muntenia Medical Hospital functioneaza in Pitesti din anul 2011, in urma unor investitii de aproape 12 mil. euro, la care se adauga 5 mil. euro in echipamente achizitionate in leasing. Spitalul a fost dotat cu un RMN de mare putere, computer tomograf, instalatii pentru radiografie conventionala, mamograf, osteodensitometru DEXA, ecograf, dotari pentru 12 cabinete ambulatorii si blocul operator, pentru spitalizare de scurta durata, litotriptor extracorporeal - folosit pentru prima data in Arges - , endoscoape pentru explorarea tubului digestiv, colon, stomac si echipamente de mica chirurgie.

Anul trecut spitalul a inregistrat peste 65.000 de pacienti, ceea ce reprezinta o medie de peste 250 de oameni pe zi. Majoritatea pacientilor sunt din Arges. Pentru acest an, cresterea numarului de pacienti este estimata la aproximativ 70%. Raportat la anul trecut, cele mai frecvente afectiuni inregistrate au fost afectiunile neurologice, urologice, pediatrice, de obstretica-ginecologie si cele de nutritie, precum diabetul.

In prezent, in cadrul Muntenia Hospital lucreaza peste 70 cadre medicale, iar personalul mediu sanitar este de aproximativ 45 de angajati.

“Ca in orice debut de activitate, indiferent de domeniu, si noi ne-am confruntat o perioada cu fluctuatia personalului. Cauzele au fost, sa spunem, conjuncturale. Au fost inregistrate intarzieri semnificative de timp in finalizarea investitiilor planificate in echipamentele medicale din motive pe care nu mai are rost sa le amintim. Aceasta conjunctura a generat la momentul respectiv un grad de incertitudine si neincredere in randul celor care au ales sa renunte. Acum suntem, din acest punct de vedere, pe un trend ascedent si in plina dezvoltare. Nimeni, dupa stiinta mea, nu a plecat in strainatate, din contra, sunt cadre medicale cu experienta si chiar faima in lumea medicala, din tari precum Germania, Austria, Israel, Franta, care ne-au contactat exprimandu-si dorinta de a veni sa-si ofere serviciile medicale aici”, declara Flavius Bajan.

Citeste si:
Privatii ar putea refuza semnarea contractelor cu CNAS in lipsa...
Spitalele private ar putea...

Acesta considera ca fenomenul migrarii medicilor este doar un efect al unui cumul de probleme majore ale sistemului medical din Romania. “Intreg sistemul se confrunta cu dificultati semnificative in ceea ce priveste finantarea iar sectorul privat din medicina sufera si de o lipsa acuta de coerenta in reglementari”, puncteaza directorul Muntenia Hospital.

In cazul spitalului pe care il conduce, Flavius Bajan sustine ca prioritatea, pentru moment, o reprezinta completarea echipelor medicale in cadrul specializarilor ORL, oftalmologie, cardiologie, laborator, ginecologie, boli de nutritie si ATI.

De asemenea, printre cele mai importante investitii in acest an este infiintarea si dezvoltarea departamentului de ozonoterapie. Aceasta reprezinta o metoda de tratament care se bazeaza pe efectele biologice complexe pe care le produce molecula de oxigen triatomic O3 asupra organismului uman.

Citeste si:
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul
Eliminarea pragului la...

In ceea ce priveste cifra de afaceri preconizata pentru acest an, directorul Muntenia Hospital estimeaza venituri de 13 mil. lei (circa 2,8 mil. euro), in crestere fata de 2014, cand institutia a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 8 mil. lei (1,7 mil. euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministerul verifica clinica unde un copil a intrat in coma dupa anestezie
Setari Cookie-uri