Rezultatele proaste nu sunt doar un motiv teoretic pentru care executivii de top sunt schimbati din functie, ci o realitate dureroasa. Atunci cand nu te ridici la o serie de standarde asumate, lucrurile nu au acum sa mearga decat in jos, cu viteze ametitoare.

Acesta este si cazul lui Don Thompson, primul CEO afro-american al McDonald's, care, dupa 25 de ani petrecuti in companie, va fi inlocuit, de la 1 martie, din functia de director executiv al lantului de restaurante de tip fast-food. Declinul McDonald's si, implicit, al lui Don Thompson nu s-a intamplat peste noapte. Era doar o chestiune de timp, avand in vedere toate greselile pe care le-a facut Don Thompson de cand se afla in fruntea companiei, din iulie 2012.

Don Thompson a fost numit CEO al McDonald's intr-o perioada foarte buna pentru companie: pretul actiunilor era unul bun, iar vanzarile erau puternice. Anul 2014 nu a mai fost unul la fel de prosper. Bilantul nu a fost multumitor pentru board-ul companiei: profitul a fost sub asteptari, iar vanzarile au scazut.

Citeste articolul integral pe CariereOnline.ro.

McDonald's, Shutterstock

Citeste si:
Mischie, CEO City Grill: Cel mai mare competitor pentru noi este...
Daniel Mischie, CEO City...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Daniel Mischie, City Grill: Anul acesta aducem inca 30 de nepalezi
Setari Cookie-uri