Danezul Steen Hjortholm a fost numit de Philip Morris International la conducerea operatiunilor din Romania, in locul lui Sergey Slipchenko, care si-a incheiat mandatul de patru ani si isi va continua activitatea in filiala Philip Morris Rusia.

Steen Hjortholm a mai lucrat in Romania, in urma cu 16 ani, in calitate de director de distributie. Ulterior, el a fost responsabil de construirea infrastructurii de logistica si distributie, asigurand accesul produselor la nivel national, si de constructia de capacitati de productie greenfield. Anterior preluarii pozitiei de managing director al operatiunilor din Romania, el a detinut pozitia de director Commercial Capabilities Development in cadrul Philip Morris International. Hjortholm lucreaza in cadrul Philip Morris International de 19 ani, potrivit Mediafax.

"In lumea corporatista, nu ti se ofera de multe ori ocazia de a te intoarce intr-o tara, pe o pozitie de conducere, dupa 16 ani. Pentru mine, preluarea managementului operatiunilor Philip Morris din Romania, intr-o piata dinamica si competitiva, este o oportunitate pe care m-am bucurat sa o accept", a declarat Hjortholm. Grupul american, lider mondial in fabricarea de produse din tutun, a intrat pe piata romaneasca in 1993, iar in 1998 a inceput productia, cu o investitie de 100 milioane dolari intr-o fabrica de tigarete in Otopeni, judetul Ilfov. Compania are in portofoliu marci precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims si L&M.

Philip Morris International este prezent in Romania prin doua companii: Philip Morris Trading (platforma de distributie) si Philip Morris Romania (fabrica de tigarete). In 2013, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, cele doua companii au avut afaceri cumulate de 2,19 miliarde lei (496 milioane euro), in scadere cu peste 9% de la 2,4 miliarde lei in anul anterior. Din total, 147 milioane lei reprezinta cifra de afaceri neta a fabricii, care inregistrat si un profit net de 18 milioane lei, iar 2,04 miliarde lei sunt afacerile distributiei, care a trecut pe pierderi, de 8,3 milioane lei. Investitiile totale in operatiunile din Romania au atins valoarea 450 milioane dolari in 2014.

Principalii concurenti ai Philip Morris pe piata din Romania sunt British American Tobacco si JTI, ambii cu facilitati de productie.

Citeste si:
Andra Olar-Caragea este noul CEO al firmei de insolventa CITR
Andra Olar-Caragea este noul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Un nou CEO pentru Philip Morris Romania
Setari Cookie-uri