Compania italiana Prysmian va investi aproximativ 30 milioane de euro in constructia unei fabrici de cabluri pentru transportul energiei si in extinderea capacitatii unei unitati de productie a cablurilor optice, ambele proiecte urmand sa fie derulate la Slatina.

Inceperea productiei de cabluri de inalta tensiune este estimata pentru luna iulie. Prysmian va extinde de asemenea capacitatea de productie a unei fabrici de cabluri optice construita in 2013 la Slatina in urma unei investitii de 20 milioane de euro, potrivit Mediafax.

"Noua fabrica va fi capabila sa produca intreaga gama de cabluri cu fibre optice de ultima generatie", se arata intr-un comunicat al companiei. Prima faza a acestui proiect va fi finalizata in ianuarie 2017, ceea ce va contribui la dublarea capacitatii actuale de productie. Panã in 2020 Prysmian intentioneaza sa tripleze capacitatea de productie a acestei fabrici, de la 2,5 milioane kilometri de cabluri pe an la 8 milioane kilometri de cabluri. Fabrica de cabluri optice va asigura 300 de locuri de muncã permenente.

Productia ambelor unitati va fi destinata atat consumului intern, cat si exportului. Transelectrica si Prysmian PowerLink vor forma o echipa de experti si specialisti care sa elaboreze studii si analize ale implicatiilor tehnice, comerciale, financiare si juridice aferente finantarii si construirii cablului submarin de transport electricitate intre Romania si Turcia.

Operatiunea va fi efectuata in baza unui memorandum semnat, marti, la Guvern, document prin care se urmareste analizarea pre-fezabilitatii proiectului deja elaborat de Transelectrica, in 2008-2012, stabilirea celor mai bune conditii in care sa fie identificate actiunile pentru realizarea studiilor si elaborarii raportului final de fezabilitate, precum si pentru prospectarea proiectului, pentru investitorii potentiali.

Citeste si:
ANRE reduce tarifele de transport si distributie a electricitatii
ANRE reduce tarifele de...

Grupul Prysmian, producator de cabluri pentru industria energetica si de telecomunicatii, detine in Romania si tari din regiune cinci unitati de productie, deservite de 1.400 de salariati. La nivel global, Prysmian are 91 de fabrici si aproximativ 19.000 de angajati in 50 de state. In 2013, grupul italian a avut vanzari de 7 miliarde de euro la nivel mondial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Immersive Factory atrage o finantare de 1 mil. de euro