Prima operatiune consta in preluarea controlului de catre RAEF asupra SC Ralfi SA, in urma unei majorari a capitalului social Ralfi si a subscrierii de catre RAEF a tuturor actiunilor nou emise. Pentru operatiunea de concentrare economica notificata, piata relevanta a produsului este piata pe care activeaza SC Ralfi SA, respectiv piata serviciilor de leasing si piata serviciilor de intermediere a creditelor de consum.

Cea de-a doua operatiune consta in dobandirea de catre RAEF a controlului unic direct asupra Leasemart Holding BV. Pe teritoriul Romaniei, Leasemart Holding B.V. detine, la randul sau, controlul unic asupra SC Motoractive SA. Prin aceasta operatiune, RAEF a dobandit controlul unic indirect supra SC Motoractive SA, societate ce furnizeaza servicii de leasing financiar si operational pentru vehicule si echipamente.

Analiza celor doua operatiuni de concentrare economica s-a realizat in anul 2006. Autoritatea de concurenta a analizat compatibilitatea operatiunilor notificate cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca aceste operatiuni nu au avut ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe pietele relevante in discutie.

RAEF desfasoara activitati de finantare a societatilor comerciale romanesti, in principal sub forma de aport de capital social si in subsidiar prin acordarea de credite (in sistem nebancar).