Doua din cele mai puternice firme din judetul Sibiu s-au asociat cu un partener german si astfel au castigat licitatia pentru terminalul, turnul si cladirile care urmeaza sa se construiasca pe Aeroportul Sibiu, a anuntat, miercuri, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch.

"A fost finalizata evaluarea ofertelor pentru terminal, turn de control, cladiri anexe. Ambele oferte au indeplinit conditiile de eligibilitate si de calificare, punctajul mai bun fiind obtinut de Asociatia de ofertanti Dafora SA, Lindner AG, Con-A. Societatea Dafora SA din Medias a fost invitata pentru semnarea contractului, ca lider al asociatiei de ofertanti care a castigat licitatia", a declarat citat de Rompres, Bottesh. Deocamdata, nu s-a facut publica suma pe care o vor incasa firmele care au castigat licitatiile de executie pentru Aeroportul Sibiu.

Societatea Dafora din Medias realizeaza mai multe servicii, printre care foraj petrol si gaze, constructii civile si industriale si turism. In luna martie a anului 2004, Dafora Medias a infiintat o sucursala in Turkmenistan, care realizeaza lucrari de constructii si montaj pe teritoriul acestui stat.

Cealalta firma romaneasca castigatoare a licitatiei la Aeroportul Sibiu este firma Con-A, condusa de Mircea Bulboaca. Con-A este considerata in prezent una din cele mai puternice companii de constructii din judetul Sibiu, castigand o serie de contracte atat cu primaria, dar si cu companii straine. Con-A a realizat o serie din sediile fabricilor din Zona Industriala Vest din Sibiu. Compania Con-A deruleaza contracte si cu Holdingul Atlassib, una din lucrari fiind cea a noului hotel de patru stele, apartinand influentului om de afaceri Ilie Carabulea, care se construieste in fata Hotelului Continental din Sibiu.

Joi urmeaza sa se anunte castigatorul licitatiei pentru pista Aeroportului Sibiu. Pentru pista si celelalte suprafete au licitat trei firme, dintre care, una este o asociatie formata dintr-un partener german si o firma din Sibiu, Asociatia Berger Bau GmbH si SC Concefa SA. Concefa SA este una din firmele care au castigat in ultimii ani majoritatea lucrarilor de modernizare, la institutii si obiective cu finantare europeana sau de la bugetul local si de stat. Ultima lucrare semnata Concefa este modernizarea sediului nou al primariei Sibiu, care a adus companiei incasari de trei milioane de euro, bani pe care firma a fost nevoita sa ii imparta cu partenerii care au primit lucrari in subantrepriza.

Aeroportul International Sibiu va fi modernizat complet pana in aprilie 2008, conform presedintelui CJ, Martin Bottesh. Terminalul va fi gata in martie anul viitor, intrucat Sibiul se pregateste sa primeasca in 2007 aproape un milion de vizitatori, cu ocazia capitalei culturale europene.

Lucrarile de modernizare la aeroport vor incepe peste doua saptamani. Costul total al investitiei este estimat la 50 de milioane de euro, dintre care, Guvernul a promis 22 de milioane, jumatate din aceasta suma ajungand deja la Sibiu. Primaria si Consiliul Judetean Sibiu contribuie cu 8 milioane de euro, iar suma de 20 de milioane de euro va fi imprumutata de autoritatile locale, cel mai probabil de la Banca Europeana de Investitii (BEI), in luna octombrie.

Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesh, a spus ca nu se asteapta la contestatii la licitatiile organizate pana in prezent, deoarece procedura a fost clara, iar 80 la suta din decizia finala a contat pretul oferit de firmele prezente la licitatie.

Un numar de 18 companii au cumparat documentatiile pentru cele doua licitatii de executie pentru proiectul "Extinderea si modernizarea Aeroportului Sibiu", insa doar cinci au licitat oferte. Contractele de executie se vor incheia dupa un model numit FIDIC, agreat si de marile banci finantatoare, cum ar fi BERD sau BEI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri