Grupul austriac Schweighofer a investit 14 milioane de euro intr-o fabrica de grinzi lamelare la fabrica din Radauti, cu o capacitate anuala de 100.000 metri cubi, in urma investitiei urmand sa fie create 75 de noi locuri de munca.

Noua unitate Schweighofer pentru producerea grinzilor lamelare a fost pusa in functiune in aceasta luna, se arata intr-un comunicat al grupului austriac. Intreaga productie de grinzi va fi exportata in Japonia, potrivit companiei, care a semnat un contract exclusiv cu firma Lamsell Corporation pentru vanzarile de pe piata japoneza, relateaza Mediafax.

Holzindustrie Schweighofer are peste 2.500 de angajati in Romania si opereaza patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Radauti, Sebes, Siret si Comanesti, o a cincea unitate urmand sa fie inaugurata in prima parte a acestui an la Reci, judetul Covasna.

Grupul este prezent in Romania si in domeniul hotelier, forestier, agricol si al productiei de electricitate. Din 2012, de cand a intrat pe piata romaneasca si pana in prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit circa 630 milioane de euro in activitatile din Romania, potrivit datelor grupului. La acestea, se adauga o investitie de 150 milioane de euro in fabrica de la Reci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri