Investitiile lantului de restaurante McDonald's in Romania au depasit 13 milioane lei anul trecut, prioritatile companiei din 2014 vizand, printre altele, dezvoltarea retelei de cafenele McCafé si lansarea unor produse noi.

In 2014, lantul de restaurante a livrat peste 49 de milioane de burgeri si 4 milioane de cafele in Romania, cele mai vandute produse fiind sandvisul Big Mac si cartofii prajiti. Compania a renovat sau extins patru restaurante din Bucuresti si provincie in 2014, iar numarul total de McCafé-uri a ajuns la 14 cafenele.

"Din perspectiva business-ului, ne asteptam ca anul 2015 sa fie unul cel putin la fel de bun ca 2014", a declarat, intr-un comunicat, Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s Romania. Compania are peste 4.000 de angajati si colaboreaza cu o retea de 600 de parteneri locali.

McDonald's a intrat pe piata romaneasca in 1995 cu un restaurant in Piata Unirii si opereaza in prezent 67 de restaurante, in 21 de orase, avand zilnic 150.000 de clienti.

Afacerile McDonald’s Romania s-au ridicat in 2013 la 94,8 milioane euro (415 milioane lei). Compania concureaza pe piata restaurantelor fast-food cu retele precum KFC, Subway sau Pizza Hut.

Sursa foto: McDonald's, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri