Compania de stat Hidroelectrica isi propune in acest an investitii de 300 de milioane de euro pentru retehnologizarea a trei hidrocentrale si ar putea sa cumpere microhidrocentrale in tari vecine Romaniei, precum si capacitati de cateva sute de megawatt in centrale eoliene dezvoltate pe piata locala.

"Vrem sa achizitionam capacitati de productie in tari limitrofe Romaniei. Posibil sa cumparam cateva sute MW in eolian in Romania", a declarat marti avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Borza a afirmat, la conferinta ZF Power Summit, ca in 16 martie ar urma sa fie semnat contracul de modernizare a hidrocentralelor. El a adaugat ca ar putea sa efectueze, tot in luna martie, o vizita in Senegal, pentru ca priveste cu mare incredere spre Africa, un nou "El Dorado" pentru investitii, arata Mediafax.

Potrivit lui Borza, Hidroelectrica are lichiditati de 800 milioane de lei, si, daca ar identifica proiecte viabile, ar putea sa imprumute 1 miliard de lei la o dobanda de 1-1,5%. De asemenea, Hidroelectrica vrea sa deschida in luna martie o filiala de trading cu energie in Serbia, iar pana la finele anului vrea sa aiba astfel de reprezentante si in Austria si Germania. Producatorul de electricitate este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa de la inceputul anului trecut. Hidroelectrica a asigurat anul trecut circa 30% din productia nationala de energie, livrand cu 25% mai multa electricitate fata de 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Controale ale Guvernului la instituții de stat: mari nereguli sesizate
Setari Cookie-uri