BauMax Romania, subsidiara a grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, si-a majorat capitalul social cu trei milioane de euro, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.
In urma majorarii, capitalul social al bauMax Romania este de 3,1 milioane de euro, asociatul unic fiind bauMax Aktiengesellschaft din Austria. "Majorarea a fost facuta pentru a suplimenta fondul de investitii necesar deschiderii primelor trei magazine din Romania", a declarat directorul general BauMax Romania, Joerg Bierlein.

BauMax Romania pregateste deschiderea primelor trei magazine in Brasov, Cluj si Sibiu, pana la sfarsitul anului. Investitia in fiecare magazin se ridica la 10 milioane de euro, fiecare din acestea avand o suprafata construita de 10.000 metri patrati. Compania tinteste deschiderea a cate cinci magazine anual, potrivit lui Joerg Bierlein, citat de NewsIn.

Compania austriaca este prezenta in sase tari din Europa Centrala si de Sud-Est si totalizeaza 122 magazine. in Austria reteaua este formata din 68 de magazine, in Cehia din 23, in Ungaria din 14, in Slovacia din 11, in Slovenia si Croatia din cate trei. BauMax a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro, situandu-se astfel printre primele 15 lanturi europene de bricolaj. Circa 48% din cifra de afaceri anuala s-a realizat in filialele bauMax din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia. in concernul bauMax, lucreaza in prezent 6.600 angajati, dintre care 3.100 in filialele bauMax din Europa Centrala si de Sud-Est.

Jucatorii principali din piata de profil din Romania sunt Bricostore, care detine o retea de sapte magazine si Praktiker cu un lant de 11 magazine. Piata romaneasca a atras si interesul altor jucatori straini, compania germana Hornbach si francezii de la Mr. Bricolage anuntand planuri de intrare pe piata in viitorul apropiat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri