Managerii companiilor estimeaza pentru perioada februarie - aprilie 2015 o tendinta de crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare, in comertul cu amanuntul, pentru care se preconizeaza si majorari de preturi, si in constructii, singurul sector unde se prevad noi angajari, arata INS.

Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna februarie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%), o relativa stabilitate a preturilor produselor industriale (sold conjunctural +2%) si a numarului de salariati (soldul conjunctural +3% pe total industrie prelucratoare), scrie Mediafax.

In activitatea de constructii se va inregistra o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%), a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +8%), precum si a personalului(sold conjunctural +7%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +2%).

Pentru comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +13%), a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +12%) si a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +10%). Numarul angajatilor va fi stabil (sold conjunctural +2%). De asemenea, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%), trend urmat si de numarul de salariati (sold conjunctural +5%) si de preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor (sold conjunctural -1%).

Sursa foto: Poluare si energie verde/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri