Vanzarile grupului farmaceutic sloven Krka in Romania au crescut cu 21% anul trecut, la 61,2 milioane euro, comparativ cu 2013, reprezentand 40% din vanzarile inregistrate de companie in Europa de Sud-Est, se arata intr-un raport al Krka.

Romania este cea mai importanta piata a grupului la nivelul Europei de Sud-Est, regiune din care mai fac parte Bulgaria, Croatia, Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Kosovo si Bosnia-Hertegovina, scrie Mediafax.

Portofoliul Krka din Romania cuprinde medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala (Atoris, Roswera, Prenessa, Tolura, Karbis, Enap), medicamente fara prescriptie (Nalgesin/Naldorex, Daleron, Herbion, Pikovit si Septolete) si produse veterinare. La nivelul regiunii, Krka a vandut medicamente de 155,3 milioane euro, reprezentand 13% din vanzarile la nivel global, de 1,19 miliarde euro.

Potrivit studiului Pharma & Hospital Report realizat de Cegedim in 2014, Krka ocupa locul 10 pe piata farmaceutica romaneasca, avand o cota de 3%. Krka produce medicamente generice pe care le comercializeaza in peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de productie in Slovenia, Polonia, Rusia, Croatia si Germania.

Citeste si:
Ce sa faci si ce sa nu pentru a construi relatii solide
Editorial. Vanzari si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pintea, criticata la nivel european dupa suspendarea citostaticelor