Costescu, 46 de ani, a fost numit director general al CFR in urma unui proces de selectie desfasurat in baza OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si va prelua luni conducerea executiva a companiei, a anuntat CFR, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

"Experienta profesionala, acumulata in cei peste 20 de ani de activitate in domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere si implementare de proiecte, consultanta feroviara, cercetare sau academic, i-a permis ocuparea pana in prezent a unor pozitii reprezentative in companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara. A fost responsabil individual sau in echipe complexe, pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat, ori autoritatea tutelara a unor companii precum: Romvag (Romania), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER)", se arata intr-un comunicat al CFR.

Noul sef al CFR SA a infiintat, dezvoltat si condus companii de inginerie feroviara, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania) si Sistematic Engineering (Romania). Ministerul Transporturilor a anuntat la 1 aprilie 2014 ca Macarie Alexandru Moldovan, general adjunct la directia tehnica, a preluat interimar conducerea CFR SA. El il inlocuise in aceasta pozitie pe Ionel Voicu.