Omul de afaceri Cristian Rusu, proprietarul grupului Rus Savitar-Casa Rusu, vrea sa construiasca a patra fabrica in Romania, in Timis, o investitie de 4,4 milioane euro, din care 1,2 milioane euro sunt fonduri europene.

Noua fabrica va produce piese inguste (repere) pentru mobila si ar trebui sa fie gata in 6 luni de la semnarea contractului, a spus Cristian Rusu. Omul de afaceri ia in calcul noi investitii si in retail, pe viitor va deschide magazine mai mari, proprii, nu in chirie, cu suprafete de 8.000-10.000 mp. In prezent, compania are in plan 3-4 proiecte, Bucuresti, Timisoara, Craiova si Cluj. Investitia necesara pentru un nou magazin se ridica la circa 4 milioane de euro.

Grupul Rus Savitar se asteapta anul acesta la afaceri in crestere la 40 de milioane de euro, de la 35 de milioane euro in 2014. Anul trecut, grupul a inregistrat cel mai mare profit de la infiintare (1994), de peste 10% din cifra de afaceri, circa 3,6 milioane euro, cu mult peste media pietei de mobila unde rata profitului variaza intre 3 si 7%.

Un nou magazin Casa Rusu in Bucuresti

Casa Rusu, compania de retail a producatorului de mobilier din Romania, Rus Savitar, a inaugurat in martie cel de-al 17-lea magazin propriu, in Centrul Comercial Colentina din Bucuresti, in urma unei investitii de 500.000 euro. Pentru anul acesta, cifra de afaceri a noului magazin ar putea sa fie de aproximativ 3 milioane euro. “Cu o suprafata de 2.500 mp, noul magazin va fi deschis publicului din 6 martie si reprezinta un concept nou. Odata cu deschiderea acestei locatii, am lansat si brandul propriu de decoratiuni si obiecte de uz casnic, Cassima”, a mai spus Cristian Rusu.

Reteaua Casa Rusu cuprinde 28 de magazine, deschise in spatii inchiriate. Grupul are circa 1.000 de angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 35 milioane de euro, vanzarile fiind mai mari cu 30%. Compania a inceput sa export mobila si in Japonia sau Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite, alaturi de Belgia, Elvetia, Franta, Cehia, Olanda.

Retail jobs

Piata interna de mobilier este estimata la aproape 800 de milioane euro, potrivit lui Aurica Sereny, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri