Lafarge, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata locala de ciment, tinteste o crestere a rulajului de pe plan local in acest an cu 5 pana la 8%, pe fondul revenirii climatului investitional, dar si a optimismului venit din partea pietei.

“Desi 2014 a fost un an complicat atat din punctul de vedere macroeconomic si politic, care a adus o crestere de cateva procente a volumelor vandute de Lafarge, ne asteptam ca in 2015 apetitul investitional sa creasca, sa se demareze noi proiecte, ceea ce ar putea aduce o crestere de pana la 8% a afacerilor”, a declarat Costin Borc, CEO al operatiunilor locale Lafarge, companie ale carei active au fost cumparate de catre irlandezii de la CRH in cadrul procesului de fuziune al gigantului LafargeHolcim.

Borc nu a precizat insa cu cat a incheiat Lafarge anul financiar 2014, sugerand insa ca valoarea business-ului s-a situat in jurul pragului de 200 de milioane de euro.

Lafarge: Piata va creste cu 5% in acest an

Potrivit reprezentantului Lafarge, 2015 pare un an mai bun, in care clientii sunt deja mult mai optimisti. “Vrem sa recuperam ce am pierdut in ultimii ani si sa ne crestem volumele comercializate. Sunt semne care indica o revenire in piata constructiilor, dar mai ales in cea a producatorilor de ciment. Ne asteptam ca in 2015 piata sa creasca cu circa 5%”, a declarat Costin Borc. Potrivit datelor din industria de profil, piata cimentului se ridica la o valoare de circa 600 – 700 milioane de euro.

Principalii concurenti ai Lafarge in Romania sunt Carpatcement, insa dupa preluarea de catre CRH, programata sa se finalizeze in vara acestui an – Holcim va redeveni un concurent pentru grupul specializat in productia de ciment, betoane si agregate.

Afla toate detaliile despre planurile grupului la nivel local, ce se va intampla cu cei 1.000 de angajati ai companiei, dar si cu activele Lafarge dupa vanzarea grupului catre CRH, intr-un material care va aparea in editia de vineri a publicatiei wall-street.ro.

Sursa foto: lafarge.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri