Compania croata \"Rasco International\" va construi, in orasul aradean Nadlac, o fabrica de masini si utilaje pentru intretinerea drumurilor.

Potrivit celor spuse de Vasile Ciceac, primarul din Nadlac, peste cateva zile urmeaza sa demareze constructia halei de productie pe amplasamentul situat in apropierea Statiei CFR din oras, informeaza NewsIn.

"Am pus la dispozitia investitorilor croati o suprafata de trei hectare de teren, pe care urmeaza sa-si ridice obiectivul. Noua investitie va aduce peste 60 de locuri de munca la Nadlac", a declarat Ciceac. Valoarea investitiei se va ridica la doua milioane de euro, productia urmand sa demareze pana la finele acestui an. Compania "Rasco International", are sediul in localitatea Calinova, Croatia, iar obiectul principal de activitate este productia de masini si utilaje de intretinere a drumurilor.

Infiintata in anul 1990, societatea care doreste sa investeasca la Nadlac s-a extins foarte mult si de la un mic atelier mestesugaresc cu doi angajati, adica fondatorii firmei, a devenit o mare societate comerciala.

"Rasco International" produce utilaje pentru astuparea gropilor din sosele, tip "CESTAR 5000". Acest utilaj se poate monta cu usurinta pe un camion cu sarcina de 15 tone si dispune de un motor independent diesel de 30 kW. De asemenea, echipamentul utilizeaza si aerul comprimat obtinut din instalatia de aer a autocamionului. in maxim trei ore se poate circula peste zona reparata cu ajutorul acestui utilaj.

In seria de produse ale firmei croate se mai gasesc cositori rotative pentru cosirea taluzurilor si santurilor de pe langa drumuri, cosirea digurilor cursurilor de apa, foarfeci hidraulice de taiere a crengilor, perii rotative de curatire a soselelor, curatitorul de canale pentru curatirea santurilor, raspanditoare tractate de sare pentru sosele, raspanditoare de sare pentru sosele cu autoincarcare, precum si o gama larga de pluguri pentru zapada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri