Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat luni ca a primit saptamana trecuta vizita unei delegatii din China, interesata sa faca investitii dupa ce a citit informatiile publicate pe pagina de internet a Consiliului Judetean, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Prioteasa, chinezii ar fi interesati sa preia si uzina Daewoo. Ne-am intalnit cu o delegatie din China, condusa de primul secretar al ambasadei lor de la Bucuresti, Xu Baoyi. Ei au spus ca sunt interesati sa investeasca in Dolj pentru ca Bucurestiul a devenit o zona suprasaturata. Au spus ca au aflat despre oportunitatile de afaceri din Dolj de pe pagina de internet a Consiliului Judetean. Dupa ce au citit, au dorit sa ne cunoastem si sa purtam o discutie de principiu. Nu e vorba de SRL-uri, ci de firme cu bani multi. Au spus ca sunt interesati chiar si de preluarea Daewoo. Un alt lucru care ii intereseaza sunt parcurile industriale. Le-am spus ca uzinele dezafectate de la iesirile din municipiile Doljului sunt un cadru perfect pentru realizarea unor parcuri industriale, a declarat Prioteasa.

Investitorii chinezi se orienteaza catre Romania pentru ca, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, importurile din China se vor reduce drastic, vor fi mult mai bine controlate, iar taxele vor creste si ele. Intrarea in Uniune va pune o bariera pentru importurile din China. Ei isi doresc un picior de pod, ca sa poata avea o piata de desfacere foarte buna, a explicat presedintele CJ Dolj.

Peste doua saptamani, o delegatie importanta numeric de oameni de afaceri din Shanghai si-a anuntat prezenta in Dolj.

O delegatie chineza, formata din oameni de afaceri si angajati ai Ambasadei Chinei la Bucuresti, a purtat un dialog cu autoritatile din Dolj in vederea stabilirii unui contact care sa permita sosirea investitorilor chinezi in judet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri