Finantele Publice Vaslui au scos la licitatie mai multe proprietati ale grupului de firme detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, printre care un popas turistic, un restaurant, o padure si un teren agricol. Executarea silita vine in conditiile nerespectarii unui grafic de esalonare la plata a datoriilor uneia dintre firme.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui a scos la licitatie, pentru 26 aprilie, mai multe proprietati ale omului de afaceri Adrian Porumboiu, bunuri imobile care au fost puse sub sechestru odata cu stabilirea unui grafic de esalonare la plata a unor datorii la bugetul de stat ale societatii Comguard SA, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ANAF, este scos la licitatie Popasul Turistic "Dobrina", la pretul de 543.457 lei. Situat la iesirea din municipiul Husi, acesta cuprinde, printre altele, zece casute pentru cazare, bar si o pista de popice. De asemenea, AJFP doreste sa vanda restaurantul "Brodoc", situat la cativa kilometri de municipiul Vaslui, pretul de pornire al licitatiei fiind de 100.728 de lei.

Celelalte doua bunuri imobile scoase la licitatie sunt 7.500 de metri patrati de padure in extravilanul localitatii Barnova, judetul Iasi, la un pret de 645.858 de lei, si 4.603 de metri patrati de teren agricol al fermei Urlati, evaluat la 245.002 lei. Reprezentantii AJFP Vaslui au refuzat sa furnizeze informatii cu privire la suma datorata la bugetul de stat de societatea Comguard SA Vaslui, pe motiv ca acestea "constituie secret fiscal".

Potrivit anuntului de licitatie, administratorul societatii cu activitate in domeniul pazei si protectiei a semnat, in luna decembrie 2014, un grafic de esalonare a datoriilor, care insa nu a fost respectat. Suma totala a bunurilor scoase la licitatie, asa cum au fost evaluate de un expert imobiliar, se ridica la 1,5 milioane de lei.

La o alta licitatie, din luna februarie, mai multe utilaje agricole apartinand societatilor patronate de Adrian Porumboiu au fost vandute prin licitatie de AJFP Vaslui, tot pentru nerespectarea unui grafic de esalonare la plata pentru firma Comprest, cu activitate in domeniul transportului si constructiilor. Firma Comguard are ca activitate protectia si paza de obiective si face parte din grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu. De altfel, bunurile scoase la licitatie apartin societatilor Racova SA, firma de turism, si Comcereal, cu activitate in domeniul agricol, respectiv cultivarea si comercializarea de cereale.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri