SC Romnav Braila a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit brut de 147.488 lei si unul net de 122.436 lei, potrivit datelor financiare furnizate Rasdaq.
Cifra de afaceri a societatii s-a ridicat la 8,243 milioane lei, veniturile totalizand 8,558 milioane lei, iar cheltuielile 8,411 milioane lei, informeaza Rompres.

La 30 iunie 2006, Romnav Braila avea de recuperat creante in valoare de 2,346 milioane lei si de achitat datorii cu scadenta la un an de 2,68 milioane lei. Romnav Braila are ca obiect de activitate transporturi maritime si de coasta. Societatea dispune de trei convoaie acoperite de cate patru barje - doua slepuri, cu o capacitate totala de 24.600 tone. Transporturile le efectueaza pe sectorul Sulina - Constanta - Austria, cu circa 6.000-8.000 tone marfa pe fiecare convoi. Romnav transporta prin brokeri sau direct pentru firme de renume in comertul cu cereale.

De asemenea, Romnav pune de doua convoaie de barje descoperite, de cate sase unitati de 2.000 tone fiecare si un convoi de sase unitati de 1.500 tone fiecare. Un convoi poate transporta circa 10.000 tone, in functie de cotele apelor Dunarii. Aceste convoaie sunt utilizate cu precadere pe rute care au porturi cu capacitati rapide de incarcare/descarcare.

Romnav asigura si transporturi de marfuri pe convoaie de 3.000 tone capacitate (cate doua barje de 1.500 tone capacitate fiecare). Aceste convoaie, patru la numar, pot prelua marfuri in cantitati mici sau cu porturi mai izolate.

Societatea braileana mai detine si oua macarale plutitoare de cate 16 tone forta, care pot opera marfurile transportate si se pot deplasa chiar si in puncte izolate. Norma de incarcare variaza in functie de marfa intre 2.000 si 3.000 tone/macara - la 24 ore. Zona lor de activitate este in prezent Cernavoda - Fetesti - Constanta. Pentru porturi izolate pe Dunare societatea are in dotare o macara de cinci tone forta, care realizeaza norme de operare de 1.500 tone in 24 ore.

Romnav are in Braila si dotarile necesare pentru efectuarea trecerilor cu bacul a masinilor mari - camioane de 30 tone marfa - si a autoturismelor si persoanelor: platforme, rampe de ambarcare/debarcare, pontoane cu pasarele grele si usoare, doua bacuri de cate 300 tone si doua bacuri de 25 tone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri