Complexul Energetic Hunedoara a parcurs prima etapa a programului de reorganizare prin transformarea punctelor de lucru, reprezentate de exploatarile miniere, in sucursale, si prin infiintarea unei sucursale de prestari de servicii.

"Urmare a acestei reorganizari, societatea Complexul Energetic Hunedoara va avea in componenta sapte sucursale (patru sucursale miniere, doua sucursale energetice si sucursala de prestari servicii) si zece puncte de lucru", se arata intr-un comunicat al companiei. De asemenea, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a schimbat sefii unor sucursale, motivul fiind lipsa de "eficienta in implementarea masurilor de reducere a pierderilor si a nerealizarii productiei de carbune necesara", scrie Mediafax.

Deciziile de schimbare a conducerilor exploatarilor miniere Livezeni si Lupeni si a sucursalei Electrocentrale Deva vor intra in vigoare miercuri, 1 aprilie. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat in luna februarie ca statul incearca sa salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, aflate intr-o situatie dificila. Complexul Energetic Hunedoara are aproape 6.500 de salariati, care activeaza in cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) si a doua termocentrale care au acoperit in 2013 circa 7% din consumul de energie la nivel national.

Complexul Energetic Oltenia produce 95% din lignitul Romaniei si poate asigura pana la 30% din consumul intern de energie electrica. Compania are aproape 19.000 de angajati. Restructurarea masiva a complexelor energetice Hunedoara si Oltenia este ceruta de Fondul Monetar International.

Sursa foto: Energie, Shutterstock.com

Citeste si:
Complexul Energetic Hunedoara isi cere insolventa in ciuda ajutoarelor
Complexul Energetic Hunedoara...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
IMM-urile şi microîntreprinderile vor beneficia de granturi pentru dobânzi
Setari Cookie-uri