LS Cable & System a anuntat marti ca a incheiat un acord cu ESB Networks, singura companie de transmisie si distributie de electricitate din Irlanda, pentru furnizarea de cabluri electrice de inalta tensiune, pentru care anticipeaza vanzari de cel putin 48 de miliarde de woni (43,34 milioane dolari), pana in 2018, scrie Mediafax.

"ESB Networks a inspectat fabricile noastre in noiembrie, calitatea tehnologiei si produselor fiind un factor major de evaluare, pe langa preturi. In baza realizarilor inregistrate in Europa, intentionam sa ne angajam activ pe piata est-eurpeana, in tari precum Romania si Polonia", a declarat Lee Heon-sang, vicepresedinte la LS Cable & System pentru vanzari in strainatate. Potrivit LS Cable, este pentru prima oara cand un producator de cabluri din Coreea de Sud incheie un acord exclusiv cu o companie energetica nationala din Europa.

ESB Group este distribuitor unic de electricitate in Irlanda si Irlanda de Nord si produce 50% din necesarul de electricitate din aceste regiuni.
LS Cable a infiintat in 2008 o divizie de vanzari in Marea Britanie. Grupul sud-coreean produce cabluri electrice si de telecomunicatii si sisteme, module integrate si alte materiale industriale. LS Cable ofera si servicii de inginerie, instalare si punere in functiune a liniilor de inalta tensiune, precum si de executie integrala a proiectelor de cabluri subacvatice. LS Cable & System, care in 2013 a realizat vanzari de 3,7 miliarde de dolari, detine patru fabrici in Coreea de Sud si alte unitati de productie in China, Malaezia, Vietnam si India, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei. Subsidiarele de vanzari ale LS Cable & System sunt situate in Asia, Orientul Mijlociu, Africa, Europa si cele doua Americi.