"Decizia adunarii generale a fost una de principiu. Prin aceasta decizie, Consiliul de administratie poate lua o decizie de contractare de credit foarte rapid, mai ales in conditiile in care astfel de decizii au nevoie de aprobarea actionarilor, iar convocarea unei adunari generale dureaza mult. Compania nu intentioneaza sa contracteze aceste imprumuturi imediat. A fost doar o decizie de majorare a plafonului de la 350.000 de dolari la un milion de euro", au precizat surse din cadrul companiei.

Compania Chimopar a afisat o pierdere de 2,4 milioane lei, in primele sase luni ale anului 2006 si o cifra de afaceri de 13,73 milioane lei, potrivit raportarilor financiare transmise, marti, de companie catre Bursa de Valori Bucuresti, informeaza NewsIn.

Potrivit raportului de bilant, Chimopar a incheiat primul trimestru al anului curent cu pierderi de aproape 2 milioane lei, mai mari de 9,2 ori decat aceiasi perioada a anului trecut, cauza principala a pierderii a fost volumul scazut al vanzarilor.

Actionarii producatorului de ingrasaminte chimice Chimopar au aprobat,in luna iulie, majorarea capitalului companiei cu 3,5 milioane lei, de la 16,8 milioane lei pana la 20,46 milioane lei, prin emiterea unui numar de 1,43 milioane de actiuni noi.

Actionarii Chimopar se vor pleiunta pe 28 august asupra deciziei de infiintare a unei societati cu raspundere limitata, ce va avea ca obiect de activitate dezvoltarea proiectelor imobiliare si cumpararea sau inchirierea imobilelor. Chimopar, producator de ingrasaminte chimice, va detine 49% din capitalul social al firmei nou-infiintate, iar restul va fi detinut de Jafco Holding Romania.

Titlurile Chimopar se tranzactioneaza la BVB din data de 23 ianuarie 1998, la categoria a doua a bursei. Capitalizarea companiei este de 16,20 milioane lei, ultima tranzactie fiind efectuata la pretul de 2,40 lei pe titlu. Principalul actionar al companiei este societatea Jafco Holding Romania care controleaza 68,41%, iar SIF Muntenia detine 17,52% din capital.