Organizatiile sindicale semnatare sunt Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial (FNFMC), Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) si Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV). Acordul a fost semnat in cadrul negocierilor pentru incheierea contractului colectiv de munca.

"Federatiile sindicale feroviare si administratia CFR Calatori vor continua negocierile pentru incheierea Contractului Colectiv de Munca", se arata intr-un comunicat al transportatorului feroviar de calatori, conform Mediafax. La 31 decembrie 2014, CFR Calatori avea un numar de 13.200 de salariati. Proiectul de BVC pentru acest an prevede un numar de 13.100 de angajati, diferenta numarului de salariati intre anii 2014 si 2015 fiind generata de plecari naturale din sistem, potrivit reprezentantilor companiei.

Sindicalisti din transporturile feroviare au protestat luna trecuta in fata sediului Ministerului Finantelor, nemultumiti, printre altele, de conditiile grele de munca, salariile mici, reducerea nejustificata a numarului de trenuri de calatori si inchiderea unor sectii de circulatie.