Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut in februarie fata de ianuarie atat ca serie bruta, cu 1,5%, cat si ca serie ajustata, cu 1,4%, dar a crescut comparativ cu luna similara din 2014 cu pana la 3,5%, potrivit datelor INS.

Scaderea inregistrata in februarie comparativ cu ianuarie a fost cauzata de reducerea vanzarilor de alimente, bauturi si tutun (-3,3% ca serie bruta si -0,6% ca serie ajustata) si a celor de produse nealimentare (-2,7% brut si -2,9% ajustat). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 4,1% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, relateaza Mediafax.

Raportat la februarie 2014, comertul cu amanuntul a crescut in februarie anul acesta cu 3,3% ca serie bruta si cu 3,5% ca serie ajustata, datorita avansului inregistrat de vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (+10,8% brut si 7,6% ajustat) si de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7% brut si +6,6% ajustat). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3,2% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata.

Pe ansamblul primelor doua luni, afacerile pentru comertul cu amanuntul au crescut cu 4,8% ca serie bruta si cu 4,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri