Afacerile grupului Macon, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel local, au crescut anul trecut cu 10%, in ciuda regresului de 6,7% a volumului lucrarilor de constructii in 2014.

"Rezultatele obtinute au condus la cresterea cotelor de piata pe care le detinem pentru 3 linii de business din cadrul Macon Group (blocuri de zidarie din BCA, prefabricate din beton si teracota)", a declarat Marius Marin, director general Macon.

La nivelul principalei linii de business, productia de BCA in cele doua unitati de fabricatie (Deva si Oradea), cresterea vanzarilor a fost sustinuta de completarea si extinderea gamelor de produse, de promovarea unui sistem de zidarie.

In ciuda blocajului investitiilor in lucrarile de infrastructura si a evolutiei negative a sectorului constructiilor ingineresti la nivel national, vanzarile Macon de prefabricate din beton s-au concretizat in consolidarea pozitiei Macon si cresterea cotei de piata pe acest segment, dar si pe segmentele dedicate infrastructurii rutiere sau constructiilor civile si industriale unde, de asemenea, am inregistrat evolutii pozitive. "La baza rezultatelor obtinute au stat dezvoltarea parteneriatelor cu marii distribuitori de energie, precum si participarea la realizarea unor proiecte precum cel al Centrului comercial Dedeman Deva, Ipec Alba Iulia, extinderea halelor de productie Faist Mekatronic Oradea, lucrari de modernizare a infrastructurii electrice pentru care s-au livrat stalpi din beton, lucrari de reabilitare a unor drumuri nationale ca DN 76 Deva-Oradea, DN 66 Bumbesti Jiu – Petrosani. (...) De asemenea, am inregistrat cresteri importante si pe segmentul produselor din teracota, realizarile pe aceasta linie de business fiind posibile si datorita investitiei finalizate in 2013, odata cu instalarea unui nou cuptor de ardere a cahlelor de teracota, o premiera in industria autohtona de profil.

Ca urmare a strategiilor aplicate, vanzarile realizate la nivelul Macon SRL au crescut in 2014 cu 10%, iar controlul ferm al costurilor si implementarea masurilor intensive de crestere a productivitatii au permis cresterea profitului operational cu 17%. "Rezultatele obtinute creeaza premisele unei evolutii ascendente pentru Macon Group si in anul 2015", a mai precizat Marius Marin.

Printre cele mai importante proiecte realizate de catre Macon in 2014 se numara Laboratorul de energii regenerabile – fotovoltaic Timisoara, Spital Judetean Deva, Infrastructura Regionala de afaceri si Inovare in sectorul IT&C Timisoara, Sala Polivalenta din Timisoara, Halele de productie Prompt Timisoara, Hala productie Yazaki Arad, Spital TBC Arad, Hala productie CML Sibiu, o serie de imobile de locuinte din principalele localitati din Transilvania, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, Liberty Technology Park Cluj-Napoca sau proiecte inca in derulare precum Piata Rogerius Oradea, Vivacity Residence sau Europa Business Center Cluj-Napoca.

Macon este unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii rezidentiale la nivel local, pe o piata pe care mai concureaza cu Celco, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate sau Xella.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri