Compania Aeroteh a obtinut in primele sase luni ale anului 2006 un profit de 461.744 lei, de trei ori mai mic decat profitul de 1,5 milioane lei obtinut in perioada similara a anului trecut, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Afacerile companiei au scazut in primele sase luni ale anului la 4,28 milioane lei, cu 33% mai putin decat cifra de afaceri de 6,41 milioane lei obtinuta in perioada similara a anului trecut. Actionarii companiei Aeroteh vor decide la sfarsitul saptamanii majorarea capitalului social al companiei cu 5,68 milioane lei, de la 2,68 milioane la 8,37 milioane lei, prin emiterea de actiuni noi.

Majorarea de capital se va efectua prin emiterea unui numar de 2,27 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,5 lei. Din profitul realizat de companie in anul 2005, de peste 3,58 milioane lei, care va fi folosit la majorare de capital social, se vor emite 1,43 milioane de actiuni care vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la data de inregistrare care va fi decisa de membrii adunarii generale. Fiecare actionar va primi 1,3382 actiuni noi pentru o actiune veche detinuta.

Restul sumei destinate va proveni din aportul in numerar pe care il vor aduce actionarii. Din cele 2,1 milioane lei noi vor fi emise 840.000 actiuni. Actionarii inscrisi in registrul la data de inregistrare pot subscrie 0,7829 actiuni pentru fiecare actiune veche detinuta, la pretul de 2,5 lei. Dreptul de preferinta poate fi exercitat timp de o luna de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial.

Totodata actionarii vor decide asupra intentiei conducerii companiei de a achizitiona patru apartamente apartinand PAS Aeroteh la un pret ce va fi stabilit de compania de evaluare Rom Consulting Co SRL.
in prezent compania are un capital social de 2,68 milioane lei, iar capitalizarea companiei este de 31,1 milioane de lei, ultima tranzactie cu titlurile societatii fiind efectuata la pretul de 29 lei. Titlurile Aeroteh se tranzactioneaza la categoria companiilor necotate.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si