Orkla Foods Romania a preluat firma de distributie a producatorului de margarina Royal Brinkers Romania pentru un pret agreat de 2,1 milioane de euro, achizitionand 51% din capitalul social al firmei. Orkla Foods Romania si societatea-mama din Norvegia, Orkla Foods AS, au preluat Royal Brinkers Romania pentru un pret de 18,4 milioane euro, tranzactia fiind perfectata in luna decembrie a anului trecut. In urma tranzactiei, Orkla Foods Romania detine 99,9% din capitalul Royal Brinkers Romania, in timp ce Orkla Foods AS controleaza 0,01% din titluri.

Anterior preluarii, Orkla si Royal Brinkers erau doua dintre cele mai importante companii producatoare de margarina de pe piata romaneasca, informeaza Mediafax. Grupul norvegian a intrat pe piata romaneasca in 2002, prin achizitionarea companiei Topway Food. Royal Brinkers Romania si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in 1993.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri