CFR SA a semnat cu asocierea Alstom Transport - Pas 97 Impex un contract in valoare de 55,2 milioane lei, inclusiv TVA, pentru proiectarea si executia unui sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse, care va fi functiona in apropierea a 21 de statii de cale ferata.

"Acest sistem controleaza, inregistreaza (starea termica) si detecteaza cutiile de osii, discurile de frana si bandajele rotilor a caror temperatura este mai mare decat abaterile admise. In orice astfel de situatie, dispozitivul DCOS va declansa automat alarme diferite in functie de valorile temperaturilor si va transmite semnalul la bordul locomotivei, prin radio, precum si la un post central de supraveghere, in scopul de a evalua gradul de gravitate al anomaliei detectate si de a lua masuri in consecinta", se arata intr-un comunicat al CFR SA, scrie Mediafax.

Sistemul va fi montat in apropierea a statiilor Saligny, Baraganu, Dragos Voda, Branesti, Crivina, Valea Larga, Baile Sarata Monteoru, Cotesti, Sascut, Secuieni Roman, Targu Frumos, Vinga, Jabar, Teregova, Drobeta Turnu Severin Est, Racari, Movila, Murgeanca, Vadu Lat, Maldaieni si Grozavesti. Contractul, finantat din fonduri externe nerambursabile (71,1%) si de la bugetul de stat (28,8%), va dura 53 de luni, din care 29 de luni pentru executie si 24 luni perioada de garantie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri