Proiectele care pot beneficia de fonduri UE vor fi finantate de la bugetul de stat foarte rapid, dupa care se va solicita Comisiei Europene decontarea, iar cheltuiala va intra pe deficit daca nu este considerata eligilibila, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Vom lansa finantari publice pe toate zonele eligibile pe fonduri europene, intr-un ritm foarte rapid, dupa care nota pentru decontare a acestora se va face din fonduri europene. Este un principiu pe care de ani de zile il spun si la care trebuie sa ajungem: cheltuim tot circuitul public din economie, dupa care cer la comisie decontarea pe ceea ce este eligibil. Diferenta se duce probabil pe deficit, ca e normal sa fie asa si e normal sa ne dezvoltam. Fara o astfel de abordare, nu ne putem dezvolta la viteza pe care ne-o dorim cu totii pentru a recupera decalajele economice fata de celelalte state membre din Uniunea Europeana", a spus Eugen Teodorovici, marti, in discursul sustinut la forumul "Noile linii de finantare, noi oportunitati de dezvoltare pentru Romania".

Teodorovici a mai afirmat ca va aloca o zi pe saptamana din timpul sau de lucru pentru a aborda chestiuni "sensibile" cu ministrul pentru Fonduri Europene, Marius Nica, pentru ca ulterior acestea sa fie "puse la punct", doarece el doreste sa inceapa cu dreptul noul exercitiu financiar si nu vrea sa mai fie repetate greselile din perioada 2007-2013.

"Vom finanta in primul si in primul rand din bugetul de stat, ca orice fel de proiect si tip de proiect. Orice se poate deconta din fondurile europene si dupa aceea venim cu nota de plata la domnul ministru Nica, pentru a deconta din fondurile europene. E o schimbare de viziune care se va simti", a mai spus ministrul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri