Len Blavatnik, patronul grupului Warner Music, a fost desemnat cel mai bogat om din Marea Britanie, cu o avere de 13,7 miliarde de lire sterline (19,1 miliarde de euro), potrivit unui top anual intocmit de publicatia Sunday Times, informeaza bbc.com.

Acest miliardar din industria muzicala a urcat pe primul loc de pe locul al patrulea, pe care il ocupa in 2014, deoarece averea sa a crescut cu peste 3 miliarde de lire sterline in ultimele 12 luni, precizeaza mirror.co.uk.

Len Blavatnik, nascut in Ucraina, a facut avere gratie unor investitii foarte avantajoase in industria prelucrarii metalelor, industria petrolului, industria muzicala si in mass-media digitale. El detine o locuinta impresionanta la Londra, estimata la 41 milioane de lire sterline (57,2 milioane de euro), si a donat 75 milioane de lire sterline (105 milioane de euro) celebrei Universitati Oxford pentru a finanta Blavatnik School of Government, scrie Mediafax.

El a preluat prima pozitie in topul Sunday Times Rich List de la fratii Sri si Gopi Hinduja, ocupantii primului loc in topul din 2014, care au coborat pe pozitia a doua in acest an, in ciuda faptului ca averea lor combinata a crescut cu 1,1 miliarde de lire sterline si a ajuns la 13 miliarde de lire sterline (18,1 miliarde euro).

Galen Weston, proprietarul grupului George Weston, un imperiu in domeniul comertului cu amanuntul, care include lanturile de magazine Selfridges si Primark, a avut la randul sau un an foarte prosper si ocupa locul al treilea. Averea sa a crescut cu 3,7 miliarde de lire sterline si a ajuns la 11 miliarde de lire sterline (15,3 miliarde de euro). Averea totala a celor mai bogati 1.000 de oameni din Marea Britanie s-a dublat in ultimii 10 ani si a ajuns la nivelul record de 547 miliarde de lire sterline (764,2 miliarde de euro).

Regina Elizabeth a II-a, care a ocupat in 1989 primul loc in editia inaugurala a acestui top, a iesit pentru prima data din Topul 300 al celor mai bogati oameni din Marea Britanie. Lista din 2015 include 117 miliardari, in crestere fata de cei 104 miliardari inclusi in topul de anul trecut, iar 80 dintre aceste persoane locuiesc la Londra.

Este nevoie de o avere personala de cel putin 100 milioane de lire sterline (139,7 milioane de euro) pentru a fi inclus in Topul 1000 al celor mai bogati oameni din Marea Britanie. Acest prag minimal a inregistrat o crestere cu 15 milioane de lire sterline fata de anul trecut. In 1997, era nevoie de o avere de doar 15 milioane de lire sterline pentru a face parte din Topul 1000 al celor mai bogati britanici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri