Compania a anuntat profituri nete de 651 milioane de franci elvetieni (560 milioane dolari sau 437 milioane euro) de la 513 milioane franci elvetieni din perioada similara a anului trecut. Profiturile operationale au crescut cu 27 procente, ajungand la 1,3 miliarde franci elvetieni (1,05 miliarde dolari sau 820 milioane euro) de la 1,04 miliarde franci elvetieni. Vanzarile au crescut in acelasi timp cu 22 procente si au ajuns la 6,3 miliarde franci elvetieni (5,1 miliarde dolari sau 3,98 miliarde euro) de la valoare de 5,1 miliarde franci elvetieni a vanzarilor din trimestrul unu al anului trecut.

Grupul elvetian a ajuns la un acord privind preluarea producatorului american de betoane Meyer Material Company pentru suma de 231 milioane dolari. Holcim a precizat ca a convenit tranzactia cu doua fonduri de investitii americane, U.S. Equity Partners, L.P. si Park Avenue Equity Partners, L.P. Cu sediul in suburbiile orasului Chicago, firma Meyer produce betoane si produse de pavaj, operand in principal in zonele Illinois si Wisconsin. Compania are aproximativ 750 de angajati si anul trecut a realizat vanzari de 190 milioane dolari.

In ultimi cinci ani, Holcim a cheltuit mai mult de cinci miliarde de franci elvetieni pentru o serie de achizitii in India, China si Marea Britanie. Preluarea Meyer este menita sa consolideze pozitia grupului elvetian pe piata americana a cimentului si agregatelor.

Pe piata romaneasca, filiala Holcim Romania detine trei fabrici de ciment - in Turda, Campulung si Alesd, 14 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Compania are aproximativ 1.300 de salariati.

in afara unor exceptii date de cateva tari asiatice, cererea pentru materiale de constructii s-a mentinut foarte robusta in America de Nord, America Latina si Europa. Presedintele executiv Markus Akermann a declarat ca nu anticipeaza nuci o presiune asupra preturilor pentru a doua jumatate a anului, pe piata materialelor de constructii.