Prin crearea unui credit fiscal pentru cercetare si inovare in companii, Romania isi poate dezvolta propria linie de cercetare-dezvoltare, ceea ce ne-ar putea face mai putin sensibil in fata schimbarilor strategice din firmele internationale, a declarat pentru wall-street.ro, Eric Faidy, presedintele CCIFER, inainte de lansarea Cartii Albe a Competitivitatii.

”Romania are nevoie sa investeasca masiv in inovatie, daca vrea sa isi dezvolte o economie competitiva. Specialistii nostri au identificat cateva masuri foarte simplu de luat si care pot avea un impact in acest sens. Printre acestea, propunem crearea unui credit fiscal pentru cercetare si inovare in intreprinderi, pentru a sustine eforturile de cercetare si dezvoltare in afaceri, imbunatatirea legaturii dintre cercetarea de baza si inovarea industriala. Daca Romania isi dezvolta propria sa linie de cercetare-dezvoltare, atunci isi reduce dependenta de factorii tehnologici externi, care o fac sa fie sensibila in fata schimbarilor strategice din firmele internationale”, a explicat Faidy. .

Economia romaneasca este dominata de sectoare bazate pe tehnologii de nivel mediu si inferior, o baza redusa de cunostinte si o cultura a inovarii subdezvoltata, in conditiile in care dezvoltarea economiilor competitive ale lumii se axeaza pe inovatie, arata evaluarea din Cartea Alba a Competitivitatii. Cartea a fost realizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza (CCIFER) si Sectia romana a Consilierilor de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) si urmeaza sa fie lansata pe 7 mai, in cadrul unei conferinte de presa.

Cartea Alba a Competitivitatii cuprinde masuri din opt domenii prioritare, care pot face economia Romaniei sa devina competitiva: formarea profesionala, inovatia, piata muncii, infrastructura, energia, agricultura, piata financiara, turismul.

CCIFER reuneste in acest moment aproape 500 de companii, cu capital francez si romanesc, atat mari intreprinderi, cat si IMM-uri. In total, membrii CCIFER reprezinta 15 % din PIB-ul Romaniei si peste 125 000 locuri de munca. Impreuna cu Sectia romana a CCEF, CCIFER exprima o pozitie comuna a companiilor membre si a investitorilor francezi in Romania in dialogul cu autoritatile publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri