Directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Calatori, in locul consilierului prezidential Alexandra Gatej.

Decizia vine in contextul in care Petrescu detine, incepand din august 2013, calitatea de membru in acelasi for administrativ, numit in urma unui proces de recrutare organizat de PricewaterhouseCoopers, in acord cu OUG 109/2011. “Cei aproape doi ani de monitorizare a activitatii companiei nationale de transport de calatori ma ajuta sa prioritizez masurile esentiale pentru crearea premiselor de sustenabilitate economica. Tinta mea si a colegilor mei din CA este mentinerea in marja de profit a CFR Calatori, in perspectiva unei capitalizari de anvergura, inclusiv a unei eventuale listari de succes a acestei companii pe piata de capital. Experienta de pana acum la Posta Romana mi-a dovedit ca o companie de stat poate deveni eficienta”, a declarat Alexandru Petrescu.

Cu o experienta in management de peste 13 ani, Petrescu are la baza specializari in servicii financiar-bancare si de investitii. La Posta Romana lucreaza incepand din martie 2012, mai intai ca Presedinte al Comisiei de Privatizare, iar mai apoi ca director executiv. In luna iunie a anului trecut, Alexandru Petrescu a fost numit director general al Postei Romane.

In 2014, operatorul national de servicii postale a trecut pe profit, dupa cinci ani de pierderi. Posta Romana se afla in proces de negociere cu ofertantul belgian bpost, inaintea depunerii unei oferte angajante care sa duca la o eventuala privatizare a companiei. CFR Calatori este operatorul national feroviar de pasageri, furnizand servicii de transport cu un puternic angajament social, in sensul garantarii accesibilitatii pentru toate categoriile de cetateni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri