Incepand de azi, societatea Electrica Transilvania Sud va restrictiona din nou consumul de energie al companiei Tractorul Brasov, din cauza datoriilor acumulate de catre producatorul roman de tractoare catre Electrica.

Societatea brasoveana va primi lunar doar 6 MW, in loc de 8 MW, potrivit lui Erszbet Barta, purtatorul de cuvant al societatii Electrica Brasov.

"Daca nu vor respecta planul de reesalonare convenit cu Electrica, marti vor avea 4 MW, iar miercuri - 2 MW, urmand ca joi sa se sisteze in totalitate furnizarea energiei electrice la Tractorul", a precizat purtatorul de cuvant, citat de Rompres.

Datoria uzinei de tractoare la Electrica este in prezent de 45 de miliarde de lei, reprezentand facturi neplatite din luna august 2005. Este pentru a doua oara in aceasta vara cand Electrica restrictioneaza furnizarea energiei electrice la "Tractorul", dupa cel de la jumatatea lunii iunie.
Creantele totale ale companiei se ridica la peste 13.740 miliarde ROL, adica aproape 392 milioane euro, datorii catre bugetul statului, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, furnizorii de utilitati si banci.