Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) estimeaza ca va inregistra in acest an un profit net de 1,51 miliarde lei (340 milioane euro), in crestere fata de cel bugetat pentru anul trecut.

Peste jumatate din suma (802,8 milioane lei) va ajunge la bugetul de stat. Compania a incheiat anul precedent cu un castig de 1,43 miliarde lei, peste cel bugetat, de 1,16 miliarde lei, potrivit Mediafax.

Pentru acest an, Romgaz estimeaza in buget venituri totale in valoare de 4,639 miliarde de lei si cheltuieli de 2,783 miliarde de lei. La capitolul investitii, Romgaz a bugetat cheltuieli de 1,322 miliarde de lei.

Romgaz a avut anul trecut un profit de 1,43 miliarde lei (322 milioane euro), in crestere cu 44% fata de cel din 2013, iar cifra de afaceri a urcat cu 15,3%, la 4,49 miliarde lei (1,01 miliarde euro). Statul controleaza producatorul de gaze naturale cu o participatie de 70%. Al doilea actionar ca marime este Fondul Proprietatea (FP), cu 10%, in timp ce 17,68% din titluri se afla in posesia unor persoane juridice, iar 2,3% in detinerea unor persoane fizice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri