Aker Yards, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi la Braila doua remorchere pentru aprovizionare a platformelor petroliere, in urma unei comenzi de peste 74,7 milioane de euro a armatorului norvegian Island Offshore.

Prima nava va masura 78,3 metri lungime, 17,2 latime si va cantari 2,350 de tone. Nava va fi livrata armatorului norvegian in septembrie 2008. Al doilea remorcher va masura 93 metri lungime, 20 metri latime si va cantari 4000 de tone, urmand sa fie livrata in martie 2009

Designul ambelor remorchere va purta marca Rolls Royce Marine, divizia nautica a companiei britanice specializata in constructia de automobile si motoare de aeronave.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina.

Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group, care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului. Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sase ani de la statul roman

Beneficiarul navelor, Island Offshore, este o companie norvegiana cu o flota de 17 vase care opereaza in Brazilia, Mexic, Africa, Quatar si Marea Nordului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si