Grupul Albalact a avut in primele trei luni o cifra de afaceri de 121,26 milioane lei (26,9 milioane euro), in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul a urcat cu 24%, la 3,57 milioane lei (793.000 euro), a anuntat vineri procesatorul de lactate.

Situatiile financiare, neauditate, cuprind atat rezultatele Albalact, cat si pe cele ale Raraul Campulung Moldovenesc si Albalact Logistic, detinute de Albalact SA, potrivit Mediafax.

"Vom continua aceeasi strategie pentru o crestere sanatoasa a afacerilor, iar premisele sunt bune si ne dau increderea ca la sfarsitul anului ne vom atinge obiectivele. (...) Si contextul economic in 2015 ne permite sa fim mai optimisti. Reducerea TVA-ului la 9% la alimente va imbunatati puterea de cumparare si credem ca va duce la o usoara crestere a consumului", a declarat intr-un comunicat directorul general al Albalact, Stephane Batoux.

Anul trecut, Albalact a finalizat investitii de aproximativ opt milioane de euro pentru modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Actiunile Albalact vor fi tranzactionate de miercuri pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

In 2014, Albalact a avut o cifra de afaceri de 474,9 milioane de lei, in crestere cu 12%. Pentru acest an, Albalact isi propune o cifra de afaceri cu 7% mai mare, pana la 508,55 milioane de lei, si un profit operational de 31 de milioane de lei.

Cel mai mare actionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiuni, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%). In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri