In topul preferintelor parintilor se mai regasesc jucariile de exterior si abia apoi plusurile, papusile si masinutele, se arata intr-un comunicat al companiei. Studiul, care a fost efectuat online, in mai, pe un esantion de 2.700 de persoane, mai releva ca jumatate dintre parinti le cumpara copiilor cadouri in fiecare luna.

Cu ocazia Zilei Copilului, de 1 iunie, 90% dintre parinti urmeaza sa cumpere un cadou, iar in 60% din cazuri copiii isi exprima clar dorinta in privinta acestuia. "Procesul prin care alegem un cadou s-a schimbat foarte mult in ultimii ani: suntem mai atenti la brand, utilitatea produsului, calitate si pret. Astfel cei care cumpara o jucarie sau un cadou se informeaza inainte, indeosebi parintii, si cauta produse educative, care sa dezvolte anumite aptitudini in functie de varsta si etapa de dezvoltare in care se afla copilul", a declarat in comunicat Cristian Constantinescu, CEO Noriel.

El a aratat ca firma a identificat inca din anii trecuti interesul in crestere pentru jucariile educative, astfel ca a investit mai mult in dezvoltarea acestui segment sub brand propriu. Parintii prefera de cele mai multe ori jucariile produse de branduri cunoscute, doar 20% dintre acestia raspunzand ca nu tin cont de acest criteriu.

Peste o treime din cele 2.000 de jucarii comercializate de Noriel sunt fabricate sub propriul brand. Desi cei mai multi (80%) se informeaza anterior unei achizitii pe website-urile magazinelor de jucarii, 60% fac achizitia din magazinele fizice specializate si aproape 40% fac achizitia online.

Citeste si:

In 2014, vanzarile de pe www.noriel.ro au inregistrat o crestere de 60% comparativ cu 2013, iar estimarile sunt ca trendul ascendent se va pastra in 2015. Potrivit lui Constantinescu, investitiile in dezvoltarea echipei de online vor creste.

Astfel, retailerul de jucarii a introdus optiune de comanda online, cu ridicarea produsului in oricare magazin din reteaua nationala. Compania a avut anul trecut afaceri de 25 milioane de euro, vizand pentru acest an sa-si tripleze vanzarile pe online, dar isi va extinde si reteaua de magazine cu unitati de mari dimensiuni. In prezent, lantul cuprinde 44 de magazine in 25 de orase.

Noriel detine o fabrica in Filipestii de Padure, in judetul Prahova, unde produce in special jocuri de societate si puzzle-uri, dar intentioneaza sa extinda gamele de produse. Actionarul majoritar al companiei este familia Constantinescu, restul actiunilor fiind detinute de fondul de investitii Axxess Capital.

Sursa foto: Shutterstock