Constructul de automobile din Craiova revine astazi in portofoliul Ministerului Economiei, urmand ca in a doua jumatate a lunii septembrie sa fie scos dinou la privatizare

Statul roman va prelua astazi Daewoo Automobile Craiova, a declarat, citat de NewsIn, directorul din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Razvan Neagoe. La jumatatea lunii iunie, Executivul a anuntat ca Daewoo Motors a acceptat sa cedeze statului roman actiunile detinute la Daewoo Craiova. Contractul semnat intre reprezentantii MEC si cei ai Daewoo Motors va trebui sa fie aprobat in prima instanta de catre Curtea Districtuala din Incheon Seul si apoi de catre Guvernul Romaniei.

Daewoo Automobile Craiova nu a fost inclusa in acordul prin care compania americana General Motors a preluat in 2002 o parte dintre activele firmei coreene Daewoo Motors.

Ministrul Economiei Codrut Seres anunta la mijlocul lunii august ca a primit doua scrisori de interes pentru preluarea fabricii de masini din Craiova din partea Ford Motors si General Motors. Alte doua companii au mai trimis scrisori de interes pentru Daewoo Craiova: Renault-Nissan si Chery Automobile (China).

Daewoo urca pe locul doi

Daewoo Craiova a recapatat pozitia a doua in clasamentul constructorilor din tara noastra, ca urmare a vanzarilor record din luna iulie, cand acestea au atins 4.177 de masini, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). Aproape doua treimi dintre acestea au fost achizitionate cu ajutorul programului "Rabla", prin care cei care isi caseaza masina mai veche de 12 ani primesc 3.000 de lei ca avans pentru o masina noua.

Vanzarile Daewoo, care au atins cifra de 13.717 unitati pe primele sapte luni (comparativ cu 14,697 in ianuarie-iunie 2005), vor ramane pe un trend ascendent si in perioada urmatoare, dupa un start mai slab in acest an, datorita clarificarii viitorului uzinei si iminenta privatizare a societatii, sustin reprezentantii companiei.

Daewoo Automobile Romania are un plan de productie de peste 25.000 de automobile in 2006, in crestere cu 12% fata de anul trecut, de 122.000 de motoare (plus 182 % comparativ cu 2005) si 172.000 de cutii de viteze (mai mult cu 41% fata de anul precedent).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Reportaj la fabrica Letea: ruina unui simbol al epocii de aur