Smithfield Foods, detinuta integral de grupul chinez WH Group, cel mai mare producator de carne de porc la nivel mondial, a convenit vanzarea participatiei de 37% detinuta la Campofrio, companiei mexicane Alfa, pentru 354 milioane de dolari in numerar.

In urma tranzactiei, Alfa va controla, impreuna cu Sigma Alimentos, 100% din actiunile Campofrio. Alfa a precizat intr-un comunicat ca va pastra participatia la Campofrio numai temporar, urmand sa o vanda catre Sigma, scrie Mediafax.

"Tranzactia reflecta angajamentul Smithfield de a-si revizui in mod continuu portofoliul si de a genera fonduri pentru sustinerea prioritatilor pe termen lung. Vanzarea corespunde initiativei noastre strategice de a consolida banata financiara a companiei si de reducere a costurilor", a declarat intr-un comunicat Larry Pope, presedinte si director executiv al Smithfield. Wan Long, presedintele si directorul general al WH Group, a spus la randul sau ca tranzactia intareste situatia financiara si structura de capital a grupului.

"Vom continua strategia de dezvoltare globala pentru a ne consolida pozitia de lider in industria carnii de porc. Vom continua sa dam o atentie strategica Uniunii Europene si dezvoltarii platformei detinute in regiune, precum si identificarii unor posibile achizitii strategice", a aratat Wan Long.

Operatiunile europene ale Smithfield includ productia de porci, procesarea carnii si impachetarea de carne in Polonia si Romania. Grupul american a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a cumparat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investitia Smithfield Ferme in Romania incepand din 2004, anul infiintarii, si pana in prezent, este de peste 500 milioane dolari, in mare parte in regim greenfield, dar si pentru retehnologizarea si aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de crestere a porcilor din Banat, se arata pe site-ul Smithfield Romania. Campofrio, unul dintre cei mai mari procesatori de carne la nivel mondial, este prezent in Europa si America prin intermediul a opt divizii, in Spania, Italia, Portugalia, Statele Unite, Germania, Belgia, Franta si Olanda, precum si prin doua companii mixte, Caroli Foods Group, in Romania, si Jean Caby, in Franta.

Sursa foto: Carne, Shutterstock.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri