Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a anuntat marti incheierea negocierilor cu consortiul format din CAIB Corporate Finance si Musat, Zbarcea si Asociatii pentru consultanta in privatizarea SN Radiocomunicatii S.A. Contractul cu consultantii va fi semnat dupa ce va primi aprobarea Guvernului, se arata intr-un comunicat al institutiei remis NewsIn.

MCTI a ales oferta depusa de CAIB Corporate Finance impreuna cu Musat si Asociatii (devenita intre timp Musat, Zbarcea si Asociatii) in luna mai. Printre ofertantii respinsi au fost consortiul format din BNP Paribas si Central Europe Trust, Rothschild&Cie, cat si Raiffeisen Investment AG.

Consultantii alesi vor trebui sa elaboreze strategia de privatizare a SN Radiocomunicatii, companie care detine monopolul asupra difuzarii programelor de TV si radio publice.

In plus, consultantii vor trebui sa atraga investitori care sa ofere societatii know how, tehnologii moderne, investitii, surse de finantare, siguranta in operare si realizare de structuri competitive, in conformitate cu tendintele europene si globale privind trecerea catre broadcastingul (difuzarea) terestru digital, precum si acoperirea unui segment cat mai larg pentru telecomunicatii, se mai arata comunicatul Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) .

CAIB Corporate Finance este divizia de investitii a Bank Austria Creditanstalt, achizitionata anul trecut de grupul bancar italian UniCredit, iar Musat, Zbarcea si Asociatii este una din cele mai mari firme de avocatura din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »