Vehiculul canadian de investitii Transeastern Power Trust a convenit achizitia a doua parcuri de energie solara in Romania, de la RG Renovatio Group, pentru aproximativ 9,6 milioane de euro, excluzand datoriile.

O parte din pretul achizitiei va fi platit prin emiterea de unitati ale trustului (Trust Units) la valoarea de 1 dolar. Totodata, trustul va obtine, prin intermediul subsidiarelor sale, o parte din finantarea necesara achizitiei, de la UniCredit Leasing Corporation IFN. "Trustul a incheiat acorduri angajante de achizitie a doua parcuri fotovoltaice de productie de energie solara in Romania, de la RG Renovatio Group Limited", se arata intr-un comunicat al Transeastern Power Trust, scrie Mediafax.

Acordurile de achizitii includ si alti termeni standard si conditii pentru finalizarea tranzactiilor. Parcurile solare sunt operationale de peste doi ani si au capacitate totala de peste 16 kWp (1 kilowatt peak reprezinta energia nominala obtinuta de un modul solar, n.r.). Transeastern a mai anuntat ca a finalizat prima transa a unui plasament privat anuntat anterior, prin care a emis certificate in valoare de peste 5,4 milioane de dolari.

In vederea plasamentului, Transeastern a incheiat acorduri cu Sprott Global Resources Investments, Palisade Capital si Canaccord Genuity, precum si cu Jacob Securities. Transeastern a emis 5,41 milioane certificate, la pretul de 1 dolar pe unitate. Fiecare certificat poate fi transformat intr-o unitate a trustului si o optiune de achizitie a unitatilor trustului, pe o perioada de 36 de luni de la data emiterii, la pretul de 1 dolar pe unitate.

"Suntem multumiti ca am realizat acordurile de achizitie si prima transa a ofertei noastre de actiuni. Asteptam sa finalizam achizitiile si finantarea in urmatoarele cateva saptamani", a declarat Colter Eadie, directorul general al Transeastern. Transeastern Power Trust, prin intermediul subsidiarelor din Canada, Olanda si Romania, a fost format pentru achizitii de active in domeniul energiei regenerabile in Romania, alte state europene si din afara Europei, care sa asigure un flux de numerar constant si rentabilitatea investitiilor.

In iunie 2014, Transeastern a cumparat in Romania 11 mici hidrocentrale, cu o capacitate instalata de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra si Suha, unul dintre vanzatori fiind Romenergo, contractor general in domeniul energiei. Unul dintre membrii board-ului Transeastern Power Trust este Petru Lificiu, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

RG Renovatio Group a fost infiintat in 2005 si desfasoara operatiuni in domeniul energiei regenerabile, detinand active de energie eoliana cu o capacitate de aproape 350 de MW si parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scornicesti (Olt), Corabia (Olt) si Izvoru (Giurgiu).

Sursa foto: Turbine eoliene/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri