Ministerul Justitiei nu a avizat proiectul de lege privind vanzarea catre angajatii Petrom a pachetului de opt la suta din actiunile societatii, cerand Ministerului Economiei si Comertului masuri suplimentare pentru a asigura transparenta procedurilor, potrivit NewsIn. Codrut seres a primit de la Ministerul Justitiei (MJ) o nota in care se arata necesitatea dezbaterii acestui proiect in Comisia de Dialog Social a Ministerului Economiei si Comertului si in Consiliul Economic si Social, precum si consultarea organizatiilor sindicale si a altor organizatii specifice ale salariatilor.

Nota trimisa de MJ precizeaza ca aceste demersuri, precum si alte rectificari ale proiectului sunt necesare pentru a preintampina aparitia unor "litigii impotriva statului roman, pentru care Ministerul Justitiei nu isi asuma raspunderea", avand in vedere faptul ca "se preconizeaza adoptarea unor masuri care vor avea o importanta rezonanta sociala".

De asemenea, nota recomanda limitarea categoriilor de salariati care pot cumpara actiuni Petrom, de la "orice persoana care are sau a avut calitatea de salariat", la cei care sunt acun angajati ai acestei societati.

O alta observatie a Directiei de legislatie din cadrul MJ vizeaza agentul de privatizare, care este identificat diferit in actele normative ce reglementeaza aceasta vanzare a pachetului de opt la suta din actiunile Petrom. Astfel, in proiectul de act normativ este definit ca „o asociere de persoane juridice romane si/sau straine”, in timp ce OG 88/1997 vorbeste despre "orice persoana juridica, romana sau straina, specializata in activitati financiare".

In plus, Ministerul Justitiei considera ca "este necesar ca Nota de fundamentare a proiectului sa cuprinda referiri cu privire la indeplinirea procedurii de transparenta decizionala, in administratia publica, in conditiile prevazute de dispozitiile Legii nr. 52/2003, asa cum este expres prevazut in art. 6 alin. (2) din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 50/2005, republicata, cu modificarile ulterioare".

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si