Romanian Investment Fund, unul dintre actionarii principali ai companiei a vandut, marti, un pachet de 40 de milioane de actiuni Rolast, pentru care a primit 2,7 milioane lei, informeaza NewsIn. La inceputul lunii iulie fondul de investititi Naniero Investments Limited, care detine 33,01% din capitalul social al companiei, a lansat o oferta publica de preluare. La inceputul lunii iunie, Romanian Investment Fund detinea 85.021.668 actiuni.

Oferta publica de preluare a fost lansata pentu un numar de 206.385.493 actiuni, 66,99% din capitalul social al companiei. Pretul pe care il ofera fondul este de 0,0675 lei pe actiune. Din aceasta suma se va scadea impozitul , in cazul in care acesta este retinut de intermediarul ofertei, Societatea de Servicii de Investitii FinanciareEFG Eurobank, si comisioanele si costurile aferente tranzactionarii si a platii pretului, se mentioneaza in comunicatul transmis Bursei.

Oferta s-a derulat in perioada 8 august - 28 august 2006. Orice subscriere este revocabila pana in ultima zi a oferte, subscrierile putand fi efectuate la sediul intermediarului sau la sediul oricarui intermediar autorizat de CNVM.

Naniero Investments Limited este o societate societate cu raspundere limitata cu sediul in Nicosia Cipru. Capitalul social subscris este de 5.000 de lire iar cel varsat este de 1.000 lire.

Compania Rolast din Pitesti are ca obliect de activitate cercetarea si proiectarea articolelor tehnice si industriale din caucuic si vanzarea acestora. Actiunile companiei sunt tranzactionate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti din data de 5 iulie 2000. in perioada fenruarie 1997- iunie 2000 titlurile companiei erau tranzactioante pe piata Rasdaq. in strucutra actuala a actionariatului Naniero Investments Limited detine 33,01%, iar Romanian Investment Fund detine 27,59% din capitalul social al companiei.