Compania de invstitii imobiliare Equest Balkan Properties a contractat un credit de refinantare a datoriilor de 81,125 de milioane de euro, de la Bank Austria Creditanstalt, pentru care garanteaza cu City Center Sofia Mall din Bulgaria si Moldova Mall din Iasi, informeaza NewsIn. Creditul are o maturitate de cinci ani, potrivit unui comunicat remis Bursei de la Londra.

Compania a achizitionat centrul comercial Moldova Mall in martie pentru 34,5 milioane de euro. Moldova Mall are 9,500 de metri patrati de suprafata inchiriabila, dispusa pe cinci niveluri, cu o parcare subterana de 195 de locuri, cu posibilitatea de a mai dezvolta 250 de locuri de parcare in subteran si o mie de metri patrati de spatiu inchiriabil. Moldova Mall are un randament investitional de peste noua la suta, in conditiile de ocupare totala.

Equest a achizitionat centrul comercial City Center Sofia Mall din capitala bulgara in martie 2006 pentru 94 de milioane de euro."Avand in vedere apropiata integrare europeana a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, in 2007, a existat un deosebit interes pentru aceasta regiune, din punct de vedere al investitiilor",se arata in raportul semestial al Equest Balkan Properties remis Bursei de la Londra.

Compania a avut un profit net de 4,3 milioane de euro in primele sase luni ale anului si un portofolui evaluat de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis la 163,5 milioane de euro la finele lunii iunie.

Equest Balkan Properties este o companie de investitii imobiliare care se concentreaza cu precadere asupra pietei din Europa de sud-est, in mod special asupra Romaniei si Bulgariei. Obiectivul sau principal sunt investitiile in proprietati comerciale si industriale din principalele orase din Bulgaria, Romania, Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Turcia