Compania Dafora din Medias a obtinut in primele sase luni ale anului 2006 o cifra de afaceri de 64,57 milioane lei, in crestere cu 12,94% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit NewsIn. Profitul obtinut de companie in primele sase luni ale acestui an a fost de 2,41 milioane lei, valoare similara cu cele 2,31 milioane lei obtinut in perioada similara a anului anterior.

Compania are un capital social de 3.309.187,10 lei divizat in 33.091.871 de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Prima zi de tranzactionare a actiunilor companiei Dafora, la categoria de baza a Rasdaq a fost 6 decembrie 1996. Principalul actionar este Gheorghe Calburean care controleaza 65% din companie.

Actionarii societatii Dafora Medias au aprobat in luna iulie admiterea tranzactionarii actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor s-a aprobat majorarea capitalului cu 7 milioane lei, prin emiterea a 70 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Astfel, capitalul societatii va creste de la 3,3 milioane de lei, la circa 10 milioane de lei. Tot atunci, actionarii au aprobat decizia de a infiinta o companie de constructie de cladiri si lucrari de geniu, al carui unic asociat sa fie compania Dafora.

La aceasta se adauga decizia de a participa la constituirea capitalului social al companiei Biodisel Transilvania (care produce combustibil Biodiesel), suma aprobata de actioanri fiind de 150.000 euro (62% din capitalul acesteia).

Actionarii companiei vor discuta in data de 4 septembrie decizia conducerii companiei de a contracta un imprumut de 11 milioane euro, cu care vor fi achizitionate imobilizari corporale. in luna aprilie, actionarii companiei au aprobat contractarea a doua imprumuturi, in valoare de 9,46 milioane lei si , repectiv, un milion de euro, pentru achizitia de echipamente si instalatii de foraj. imprumuturile sunt contractate de la OTP Bank, pe o perioada de patru ani.

Dafora este una dintre cele mai mari companii de foraj din Romania, avand o experienta indelungata in exploatarea de petrol, gaze si apa.